Aanbieding: €69.65 voor Bronx71® Espen Hocker (antraciet): eco-chic en gebruiksvriendelijk (2023)

Onze beoordeling van de Bronx71® Espen Hocker met duurzaam eco-leer en praktisch design voor elke industrieel interieur.
Auteur
Affiliatie
John Raker

MijnLerenBankstel

Publicatiedatum

8 december 2023

Inleiding

Bronx71® hocker espen antraciet eco leer 1pkqv6rpllmp k7xjrj

Deze Bronx hocker is momenteel in de aanbieding voor 69.95 euro op Bol.

Op zoek naar een hocker die zowel oogstrelend als praktisch is? Dan zou de Bronx71® Hocker Espen in antraciet eco-leer wel eens wat kunnen zijn. Dit meubelstuk past bij een meer ‘industriële sfeer’. In deze recensie nemen we de hocker verder onder de loep. We kijken naar de materialen, het design, het zitcomfort en het onderhoud en de levensduur.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Materiaal Leer Materiaal onderstel Metaal
Materiaal vulling Koudschuim Product gewicht 5 kg
Merk Bronx71 Kleur Antraciet
Stijl Industrieel Doelgroep Volwassenen
Voorgemonteerd Nee Gestoffeerd Ja
Type onderstel meubel Hoge poten (11 cm en hoger) Inclusief opbergruimte Nee

Aanbieding

Duurzaamheid en Materiaal

Bronx71® hocker espen antraciet eco leer 3rwrz02wwm0r 2qo0yj

De Bronx71® Hocker Espen antraciet eco-leer brengt meer dan alleen een plek om de voeten te rusten. Het biedt duurzaamheid en een milieuvriendelijk materiaal dat lang meegaat. Met een combinatie van 70% leer en 30% polyester staat eco-leer bekend om zijn duurzame eigenschappen. Daarbij wordt meteen het milieu een handje geholpen doordat het gemaakt is van gerecycled leer.

De belangrijkste kenmerken van het materiaal zijn:

  • Gemaakt van gerecycled leer.

  • Waterafstotend en dus eenvoudig schoon te houden.

  • Slijtvast, blijft mooi, ook na intensief gebruik.

Deze hocker behoudt, dankzij de stevige Martindale score van 45.000, zijn kwaliteit en uiterlijk voor een lange periode. Het wordt niet voor niets vaak gekozen door families met kinderen, die wel eens wat knoeien. Een klein nadeel is de kleurbeschrijving. Antraciet suggereert een diepgrijze nuance, maar dit stuk heeft een warme bruine toon. Aan de andere kant geeft deze kleurnuance een extra vleugje warmte en charme aan het interieur.

Hoewel het onderstel stoer en industrieel oogt met zijn gepoedercoat metalen afwerking, moet er opgemerkt worden dat de kunststof vloerdoppen niet geschikt zijn voor elk type vloer. Hierdoor kun je als klant voor verrassingen komen te staan. Gelukkig is dit gemakkelijk op te lossen met bijpassende vloerbeschermers, een kleine inspanning voor een langdurig genot van deze hocker.

Wat betreft het gewicht, met een lichtgewicht van slechts 5 kg is de hocker handig te verplaatsen. Dit zorgt voor extra gemak bij het herschikken van je meubels of wanneer je schoonmaakt.

Nu, over de functionaliteit – de schuine afloop van de hocker maakt het misschien niet ideaal als salontafelaankleding, maar dit ontwerp zorgt wel voor optimaal comfort bij het ondersteunen van je voeten. Dit illustratief detail creëert een naadloze aansluiting bij de bijbehorende Espen fauteuil.

Ten slotte biedt Bronx71 een solide fabrieksgarantie van 2 jaar aan, waardoor je als consument beschermd bent tegen eventuele gebreken. De ‘pick-up en return’ service geeft aan dat eventuele problemen serieus en professioneel aangepakt worden.

Kortom, de Bronx71® Hocker Espen antraciet eco-leer is synoniem voor duurzaamheid en gebruik van verantwoord materiaal in een stijlvol pakketje. Met een paar kleine aandachtspunten die makkelijk te tackelen zijn, is dit een aanwinst voor elk interieur dat waarde hecht aan zowel design als milieubewustzijn.

Design en Stijl

Bronx71® hocker espen antraciet eco leer kba2yqkmyqnj 8zrv45

De Bronx71® Hocker Espen in antraciet eco-leer is echt een blikvanger in elk industrieel interieur. Zijn strakke lijnen en robuuste design maken hem tot een onmisbaar onderdeel van de zithoek, vooral in combinatie met de bijbehorende Espen fauteuil. Het simplistische design zorgt ervoor dat hij niet vloekt met andere meubelstukken, maar juist complementeert en versterkt.

Belangrijke kenmerken die direct opvallen zijn:

  • Minimalistisch design: Het ranke uiterlijk past perfect in een strakke, moderne inrichting.

  • Stoer eco-leer: Geeft niet alleen een luxe uitstraling, maar is ook nog eens onderhoudsvriendelijk.

  • Ranke poten: Gemaakt van gepoedercoat metaal, wat het industriële karakter benadrukt.

Toch zijn er enkele aandachtspunten. De kleur ‘antraciet’ kan verrassen met zijn bruine ondertoon, iets wat afhankelijk van de persoonlijke smaak en interieur kan verschillen in beoordeling. Daarnaast is de hocker schuin aflopend, wat hem misschien niet geschikt maakt als salontafel, maar laat dat de functie als voetensteun niet overschaduwen. Dit kun je namelijk als een pluspunt zien voor het comfort.

Een leuk detail is dat de hocker deel uitmaakt van een grotere serie. Mocht je dus fan zijn van de stijl, kun je jouw inrichting compleet maken met bijpassende stoelen of een barkruk in dezelfde lijn.

Let wel, bij de levering zitten kunststof vloerdoppen die misschien niet geschikt zijn voor alle vloertypen. Hier wordt van je verwacht zelf maatregelen te treffen om je vloer te beschermen. Maar eerlijk is eerlijk, dat lijkt een kleine moeite als je daarmee je nieuwe pronkstuk in huis haalt.

Het eco-leer waaruit de hocker vervaardigd is, zorgt er niet alleen voor dat hij een stoere uitstraling heeft, maar draagt ook bij aan het gemak waarmee je hem onderhoudt. Een lichtvochtige doek eroverheen halen en hij ziet er weer uit als nieuw – ideaal in een huishouden met kinderen of als je een liefhebber bent van gezelligheid waarbij weleens iets om kan gaan.

Het enige kleine minpuntje zou de niet-voorgemonteerde levering kunnen zijn. Voor sommigen is het in elkaar zetten van meubels een hinderlijke klus, maar de eenvoud en het lichte gewicht van de hocker maken dat zelfs de minst handige doe-het-zelver dit karweitje zou moeten kunnen klaren.

De Espen hocker is daarmee een aanwinst voor wie op zoek is naar een stijlvolle, maar ook praktische toevoeging aan het interieur. Of je nu je voeten wilt laten rusten na een lange dag of extra zitplaatsen nodig hebt voor je gasten, deze hocker voldoet aan meerdere behoeften. En dat allemaal verpakt in een uiterlijk dat je woonkamer een boost zal geven. Kortom, een veelzijdig en stijlvol meubelstuk dat zijn mankementjes weet te vertalen in charme.

Comfort en Functionaliteit

Bronx71® hocker espen antraciet eco leer v26pwya7owxw 2qo0yj

Wanneer je voor het eerst plaatsneemt op de Bronx71® Hocker Espen antraciet eco-leer, merk je meteen dat comfort en functionaliteit hand in hand gaan. Deze hocker biedt meer dan een plek om je voeten op te laten rusten; het is een verlengstuk van ontspanning na een lange werkdag.

Het eerste dat opvalt is hoe naadloos de hocker aansluit bij de bijbehorende Espen fauteuil. Daarmee is het een geheid succes voor diegene die een uniforme en stijlvolle uitstraling in hun zitruimte willen bekleden. Bovendien, de hoge poten van het onderstel zorgen ervoor dat de hocker gemakkelijk schoon te houden is; stofzuigen onder de hocker is geen probleem.

Laten we eens een lijstje maken van de kernpunten die de Hocker Espen zo goed maken:

  • Comfort: Gevuld met koudschuim voor optimaal zitcomfort.

  • Functionaliteit: Ideaal als voetenbank, maar ook stevig genoeg om op te zitten.

  • Ruimte-efficiënt: Het ranke design neemt niet te veel ruimte in.

  • Makkelijke combi: Te combineren met het Espen assortiment voor een coherent interieur.

Het feit dat de hocker schuin afloopt, kan in eerste instantie als een minpunt worden gezien. Je kunt er bijvoorbeeld geen drankje op kwijt zoals bij een salontafel. Maar laten we eerlijk zijn: de hocker is gemaakt om de benen op te leggen en daarvoor is die schuine afloop juist perfect. De ranke vormgeving zorgt er ook voor dat het geheel niet lomp of zwaar oogt in je woonruimte.

Minder positief is mogelijk de verwarring rond de kleur antraciet, die meer weg heeft van een warme bruine tint. Echter, dit kan ook een verrassend aangenaam element zijn, aangezien deze warmere kleur in veel hedendaagse interieurs goed tot zijn recht komt.

Men kan kritisch kijken naar de meegeleverde kunststof vloerdoppen, die misschien niet voor elk vloertype geschikt zijn. Echter, het is een kleine moeite om de juiste vloerbeschermers te vinden die bij jouw vloer passen, waarmee de hocker zonder problemen een plaatsje in je huis kan vinden.

De snelle schoonmaak mogelijkheden van de hocker - even afnemen met een lichtvochtige doek - is een absolute plus, vooral voor huizen waar kleintjes of huisdieren rondrennen. Het eco-leer is sterk en waterafstotend, wat een lange levensduur betekent, zelfs als de hocker intensief gebruikt wordt.

Wat betreft het gewicht: met 13 kg is deze hocker makkelijk te verplaatsen, zonder dat het onstabiel of licht aanvoelt. Zo kun je de hocker snel bij de hand hebben waar en wanneer je maar wilt.

Kortom, de Bronx71® Hocker Espen biedt een balans tussen comfort en functionaliteit zonder daarbij de praktische kant uit het oog te verliezen. Goed te combineren, makkelijk te onderhouden en bovenal comfortabel: deze hocker is een aanwinst voor elk industrieel interieur dat gericht is op een strak design met een gezellige en warme uitstraling.

Onderhoud en Levensduur

Bronx71® hocker espen antraciet eco leer yzxwqmggom50 3gky2q

Een hocker die lang mee gaat en weinig vraagt als het om onderhoud komt, dat klinkt als muziek in de oren voor interieurliefhebbers die het zowel druk hebben als houden van een stijlvolle aanvulling in huis. De Bronx71® Hocker Espen antraciet eco-leer doet precies dat. Deze oersterke compagnon voor je voeten is niet alleen een lust voor het oog, maar blijft ook makkelijk mooi zonder dat je daarvoor veel moeite hoeft te doen.

Met een Martindale score van 45.000 weet je dat je te maken hebt met een stof die zich niet snel gewonnen geeft. Intensief gebruik? Geen probleem. Deze hocker houdt zijn charme, ook als het leven er soms ruwer aan toe gaat. En laten we wel wezen, in een huis waar geleefd wordt – met kinderen of huisdieren bijvoorbeeld – is dat wel zo prettig.

Onderhoud en Levensduur:

  • Waterafstotend Eco-leer: Een omgevallen glas is dus geen ramp, even deppen met een doek en klaar.

  • Onderhoudsvrij Materiaal: Geen speciale schoonmaakmiddelen nodig, een lichtvochtige doek volstaat.

  • Slijtvast: Deze hocker blijft mooi, zelfs met dagelijkse voeten van vermoeide gezinsleden.

De bouw van de hocker is stevig – met een frame van gepoedercoat metaal. Verwacht dus geen wiebelende poten tijdens je welverdiende rustmoment. En hoewel het frame zwart is, blijft stof hechten en beschadigen wel buiten beeld dankzij de slimme keuze voor dit materiaal en afwerking.

Misschien minder ideaal is dat de hocker schuin afloopt, waardoor de functionaliteit als een salontafel te wensen overlaat. Maar bedenk dan dat deze hocker niet gemaakt is om jouw koffiemok te ondersteunen, maar om comfort te bieden voor je benen. Daarin blinkt hij dan ook zeker uit.

Er is één dingetje wat je moet weten over de kleur. De naam antraciet zou kunnen insinueren dat je een bijna zwart meubelstuk kunt verwachten, maar houd rekening met die warme, bruine ondertoon. Persoonlijk vind ik dat het karakter geeft, maar smaken verschillen natuurlijk.

Het product komt niet voorgemonteerd bij je aan – een kleine moeite met een veelvoud aan gemak want Bronx71® heeft het jou, als klant, makkelijk gemaakt. En mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan staan de fabrieksgarantie van twee jaar en de pick-up en return service voor je klaar.

En dan nog even over de vloerbescherming. De standaard kunststof vloerdoppen mogen dan niet iedere ondervloer behagen, maar hier wordt je juist een kans geboden om zelf iets te kiezen wat perfect bij jouw vloer past. Even een extra aankoop, en je kunt jarenlang genieten zonder schade of spijt.

De Bronx71® Hocker Espen is een toonbeeld van gebruiksgemak en levensduur. Ja, hij heeft kleine karaktereigenschappen die misschien niet iedereen zullen bekoren, maar elk huisje heeft zijn kruisje. En in dit geval wegen de voordelen niet op tegen de kleine nadelen.